Τριχόπτωση στα παιδιά

Η τριχόπτωση δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τους ενήλικες. Είτε το παιδί σας έχει αδύναμη τρίχα, είτε δείχνει σημάδια αραίωσης, το πρόβλημα της τριχόπτωσης μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικό. Το καλό, όμως είναι πως με μια σωστή διάγνωση, η πλειοψηφία αυτών των περιστατικών παιδικής τριχόπτωσης μπορούν εύκολα να θεραπευτούν.

Η τριχόπτωση αυτή μπορεί να εμφανιστεί αποσπασματικά, σε διάφορα σημεία και χαρακτηρίζεται από σπασμένες ή διαφορετικού μήκους τρίχες. Είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένα σημεία απώλειας μαλλιών να βρίσκονται από τη μεριά του δυνατού χεριού του παιδιού.

Η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να προκληθεί από έντονο στρες ή άγχος του παιδιού, ή ακόμα και από κάποιο γεγονός που το στεναχώρησε ή το φόβισε αρκετά.Αυτό μπορεί να διακόψει τη φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας. Οι θύλακες σταματούν να αναπτύσσονται και μπαίνουν σε μια φάση ανάπαυση.Η παιδική τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους λόγους.

Για να μη γίνει η τριχόπτωση μια πάθηση που το παιδί θα έχει να αντιμετωπίσει στην ενήλικη ζωή του, προχωρήστε στην πρόσληψη, στην εξέταση και στην γρήγορη αντιμετώπιση.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ