Ροδόχρους Νόσος

Η ροδόχρους ακμή είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα του προσώπου και μερικές φορές οίδημα και εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Συνήθως αρχίζει με ερυθρότητα στο κέντρο του προσώπου που σιγά – σιγά επεκτείνεται στα μάγουλα και στο πηγούνι. Αργότερα εμφανίζονται μόνιμες ευρυαγγείες (μικρά, διατεταμένα τριχοειδή αγγεία) και σπυριά σαν της ακμής με ή χωρίς πύο.

Τρόποι αντιμετώπισης της ροδόχρου ακμής:
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ PULSED DYE LASER (PDL) 595nm. Πρόκειται για παλμικό laser χρωστικής (Pulsed dye laser), μεταβλητής διάρκειας παλμού από 1,5msec έως 40msec. To μήκος κύματος εκπομπής είναι στα 595nm. To σύστημα λόγω του ενσωματωμένου συστήματος ψύξης – προστασίας της επιδερμίδας Dynamic Cooling Device κάνει τη θεραπεία σχεδόν ανώδυνη.
  • ΘEΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER CO2 για το ρινοφυμα το οποίο εμφανίζεται στο περιφερειακό ήμισυ της μύτης συγκεντρώνοντας υπερτροφικές μεγάλες οζώδεις μάζες με υπεραιμία. Σε σπάνιες περιπτώσεις η εν λόγω υπερβολική ανάπτυξη των μαλακών ιστών μπορεί να προσβάλει το πηγούνι ή το μέτωπο.
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με αντιβιοτικά τετρακυκλινες.
Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν και πότε θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα;

Ο αριθμός των συνεδριών με το PDL κυμαίνεται από 4-6, ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού ενώ τα αποτελέσματα φαίνονται μετά το πέρας 15 ημερών. Όσον αφορά στο ρινοφυμα και τη χρήση του LASER CO2 αρκεί μια φορά για θεραπεία του. Η θεραπεία που γίνεται με φαρμακευτική αγωγή διαρκεί από 1 έως 2 μήνες.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ