Γονόρροια – Βλεννόροια

Η βλεννόρροια (γονόρροια) είναι άφροδισιο νόσημα μολυσματικo, σεξουαλικώς μεταδιδόμενη, που οφείλεται στη μόλυνση από ένα μικρόβιο, τη Neisseria gonorrheae.

Mπορεί να προσβάλει τους βλεννογόνους της ουρήθρας, του κολεού, του αιδοίου, των σαλπίγγων, του πρωκτού και του ορθού έντερου, τον βλεννογόνο στο βολβό του οφθαλμού και στα βλέφαρα ή λιγότερο συχνά τον φάρυγγα. Μεταδίδεται με πρωκτική, κολπική και στοματική σεξουαλική επαφή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα η βλεννόρροια να μεταδοθεί από την μητέρα στο νεογέννητο. Η περίοδος επώασης της βλεννόρροιας (γονόρροιας) στους άντρες συνήθως κινείται από 2 έως 5 μέρες, ενώ στις γυναίκες από 5 έως 10 μέρες.

Στις γυναίκες εμφανίζεται σαν τσιμπήματα στην ουρήθρα, κολπικές εκκρίσεις, κατώτερο κοιλιακό άλγος, υψηλός πυρετός. Στους άνδρες εμφανίζεται σαν: τσιμπήματα στην ουρήθρα, συχνουρία, πυώδη έκκριση από την ουρήθρα, πόνο και πρήξιμο στους όρχεις.

Τρόποι αντιμετώπισης τη βλεννόρροιας

Γίνεται ειδική μικροβιολογική εξέταση του εκκρίματος της και χορηγούνται τα ανάλογα αντιβιοτικά. Ο σύντροφος σας επίσης πρέπει να εξεταστεί. Η θεραπεία πραγματοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση και απαγορεύεται οποιαδήποτε αυτοθεραπεία.

Η καλύτερη προφύλαξη είναι η χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή. Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά από λατέξ σε κάθε σεξουαλική επαφή και κάνετε εξετάσεις τακτικά σε ειδικό γιατρό, για να είσαστε σε καλή υγιεινή κατάσταση.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ