Έρπης Γεννητικών Οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής νόσος και επηρεάζει το δέρμα ή τις βλεννογόνους μεμβράνες των γεννητικών οργάνων. Είναι η πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής νόσος.

Υπάρχουν δυο τύποι απλού έρπη

  • Μονοκατευθυντικός τύπος ιών έρπη-2 (HSV-2)
  • Μονοκατευθυντικός τύπος ιών έρπη-1 (HSV-1)
Συμπτώματα του έρπη γεννητικών οργάνων
  • Μειωμένη όρεξη
  • Πυρετός
  • Δυσφορία
  • Πόνοι μυών χαμηλά στην πλάτη, τους γλουτούς, τους μηρούς, ή τα γόνατα

Τα συμπτώματα στα γεννητικά όργανα περιλαμβάνουν την εμφάνιση των μικρών, επίπονων φουσκαλών που είναι γεμάτες με καθαρό ή κιτρινωπό υγρό.

Τρόποι αντιμετωπισης του έρπη γεννητικών οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων δεν μπορεί να θεραπευτεί. Τα αντιϊκά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο και την ταλαιπωρία και να θεραπεύσουν τις πληγές γρηγορότερα. Αυτά τα φάρμακα βοηθούν κατά τη διάρκεια των πρώτων εμφανίσεων του έρπη και λιγότερο τις επόμενες φορές. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνταιγιανα θεραπεύσουν τον έρπη είναι η ακυκλοβίρη, η φαμσικλοβίρη, και η βαλασικλοβίρη. Για τις συνεχής υποτροπές, αρχίστε το φάρμακο μόλις αρχίσει το τσούξιμο, το κάψιμο, ή η φαγούρα, ή μόλις παρατηρήσετε φουσκάλες.

Οι άνθρωποι που εμφανίζουν έρπη πολλές φορές, μπορούν να παίρνουν αυτά τα φάρμακα καθημερινά για μια χρονική περίοδο. Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να θεραπευθούν από τον έρπη κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα της εγκυμοσύνης για να μειώσουν την πιθανότητα ξεσπάσματος κατά τη γέννα. Εάν υπάρχει ένα ξέσπασμα κατά τη γέννα, θα συστηθεί καισαρική τομή για να μειώσει την πιθανότητα μετάδοσης στο μωρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ