Ακμή

Η ακμή πρόκειται για μία χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου αδένα. Εμφανίζεται με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά είναι πλέον και αρκετά συχνή μετά την ηλικία των 30 προσβάλλοντας εξίσου και τα δύο φύλα.

Τρόποι αντιμετώπισης της ακμής:

Καταρχάς επιλέγεται ο ασθενής που πρέπει να υποβληθεί σε ορμονολογικό έλεγχο πριν την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας. Κλασσικές θεραπείες είναι:

  • η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών ή ισοτρετινοίνης, ενώ γυναίκες με ενδοκρινολογική διαταραχή (σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, υπερπλασία επινεφριδίων) λαμβάνουν αντισυλληπτικά.
  • Η LED, OMNILUX είναι μια κορυφαία τεχνολογία στην φωτοθεραπεία, εύκολη, ασφαλής και μη παρεμβατική, ενώ προσφέρει άριστα αποτελέσματα. Η πρωτοπορία της συγκεκριμένης θεραπείας έγκειται στο ότι στοχεύει στο προπιονοβακτηρίδιο της ακμής που είναι υπεύθυνο για το ερύθημα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού.
  • Σε βαρύτερης μορφής ακμή, η ασφαλέστερη μέθοδος χωρίς φάρμακα είναι ο συνδυασμός της με την ειδική φωτοευαισθητοποιό κρέμα, ή αλλιώς η φωτοδυναμική θεραπεία (PDT). Με λίγα λεπτά κάτω από την κόκκινη λάμπα LED, OMNILUX και με τη χρήση μιας ειδικής κρέμας έχουμε λαμπερό δέρμα χωρίς ακμή!
  • Όσον αφορά στις ουλές από ακμή πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι το fractional radiofrequency. Η διαδικασία είναι απλή και τα αποτελέσματα θεαματικά. Η θεραπεία γίνεται το χειμώνα και χρειάζονται λίγες ημέρες παραμονής στο σπίτι. Συνήθως χρειάζονται 4-6 συνεδρίες ανά μήνα.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της φωτοδυναμικής θεραπείας (PDT) κατά της ακμής;

Οι πιο συχνές θεραπείες της ακμής που γίνονται με αντιβιοτικά δρουν όσο τα λαμβάνουμε, συνήθως όμως η ακμή υποτροπιάζει με τη διακοπή της χορήγησής τους. Από την άλλη τα ρετινοειδή έχουν συσχετιστεί με σημαντικές παρενέργειες όπως το ξεφλούδισμα, η ξηρότητα, η κατάθλιψη, η αύξηση των υπατικών ενζύμων των τριγλυκεριδίων, το σακχαρώδη διαβήτη, την πτώση των αιμοπεταλίων, τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, τις γενετικές ανωμαλίες κ.α. Κατά συνέπεια, η ασφαλέστερη μέθοδος χωρίς φάρμακα για την καταπολέμηση της ακμής είναι η φωτοδυναμική θεραπεία. Η OMNILUX είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία κορυφαία στην φωτοθεραπεία, εύκολη, ασφαλής και μη παρεμβατική στη χρήση, με άριστα αποτελέσματα και χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν και πότε θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα;

Ο αριθμός κυμαίνεται από 6-8, ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού. Από την πρώτη θεραπεία! Η βελτίωση συνεχίζεται και μετά το πέρας της θεραπείας, με το 28% των ασθενών να παρατηρούν βέλτιστη απόκριση στις 4 εβδομάδες μετά την τελευταία συνεδρία, με το 55% στις 8 εβδομάδες και με το 17% στις από 12 εβδομάδες.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ