Ενέσιμη θεραπεία ή microneedling; Τι επιλέγω;

Ενέσιμη θεραπεία ή microneedling; Τι επιλέγω;

Οι θεραπείες με ενέσιμες μικρό-εγχύσεις επιστρέφουν στο προσκήνιο! Καθώς η ζήτηση των ασθενών για γρήγορα αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του δέρματος χωρίς χρόνο αποθεραπείας αυξάνεται.

Οι θεραπείες με μικρό-ενέσεις επιταχύνουν την σύσφιξη του δέρματος μέσω μιας βασικής αρχής – “επούλωση και της αναγέννηση των πληγών”.

Η καθηγήτρια Λία Παπαδαυίδ συμβουλεύει για όλα όσα θα πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν αποφασίζετε ποια θεραπεία θα επιλέξετε. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ουσίες και υλικά που εισάγονται στο δέρμα, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και με βάση την εξατομικευμένη ανάγκη του κάθε προσώπου.

Τόσο οι ενέσιμες μικρό-εγχύσεις όσο και το microneedling περιλαμβάνουν τεχνικές με βελόνες. Ωστόσο, διαφέρουν ως προς τον τρόπο εφαρμογής, το βάθος της διείσδυσης, το μήκος της βελόνας και τις ανάγκες του δέρματος. Ασθενείς που σκέφτονται να κάνουν βοτουλινική τοξίνη ή τα δερματικά πληρωτικά (fillers), μπορούν να τα συνδυάσουν με αυτή την θεραπεία. Έτσι θα υποστηρίξουν την επίδραση και το αποτέλεσμα του ενέσιμου filler, βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα του δέρματος τους.

 

Πώς λειτουργούν οι ενέσιμες μικρό-εγχύσεις;

Οι ενέσιμες μικρό-εγχύσεις είναι καλύτερη λύση για δέρματα που έχουν εν τω βάθη ανάγκες, όπως η αφυδάτωση και η προχωρημένη γήρανση. Επειδή το ενεργό διάλυμα εγχέεται καθώς η βελόνα διεισδύει στο δέρμα βελτιώνει το αφυδατωμένο, θαμπό και χαλαρωμένο δέρμα. Στο σώμα αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και το επίμονο, τοπικό λίπος.

Το βάθος διείσδυσης των ενέσιμων μικρό-εγχύσεων είναι 4-6 mm

Αν και οι ενέσιμες μικρό-εγχύσεις συνήθως γίνονται με «πιστόλι»,

οι ενέσεις είναι λίγο πιο επώδυνες από το microneedling.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνει επάλειψη τοπικής αναισθητικής

κρέμας πριν την εφαρμογή.

Όσον αφορά την αποθεραπεία,

οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν μικρούς μώλωπες για λίγες ημέρες, ήπια έως μέτρια ερυθρότητα, οίδημα ή ευαισθησία στο άγγιγμα του δέρματος για 1 ημέρα.

 

 

Πώς λειτουργεί το microneedling;

Παρόλο που το microneedling ίσως ακούγεται «τρομακτικο» σε ορισμένους, είναι μια θεραπεία που επιλέγουν οι περισσότεροι ιατροί και ασθενείς, λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που μπορούν να επιτύχουν χωρίς να είναι μια επεμβατική θεραπεία. Το microneedling αποτελεί την εναλλακτική λύση έναντι των ενέσιμων μικρό-εγχύσεων. Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας οι ασθενείς δεν έχουν χρόνο για αποθεραπεία και διακοπή τον δραστηριοτήτων τους, θέλουν να επανέλθουν αμέσως. Με το microneedling αυτό είναι εφικτό και η βελτίωση είναι άμεσα ορατή.

Το βάθος διείσδυσης του microneedling είναι 1-3 mm.

Είναι σχετικά ανώδυνη θεραπεία και δεν απαιτείται χρήση

τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Οι ελεγχόμενοι δερματικοί μικρό-νυγμοί που δημιουργεί το microneedling

διεγείρουν την επούλωση, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση διαφόρων

αυξητικών παραγόντων για την προώθηση νέας παραγωγής κολλαγόνου και

ελαστίνης, δηλαδή των δομικά στοιχεία του υγιούς δέρματος.

Το Microneedling είναι ιδανικό για πελάτες με άνισο τόνο ή υφή δέρματος, βοηθάει ακόμη και στην υπερμελάγχρωση και ερυθρότητα. Είναι πολύ καλό για πολύ λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια και γύρω από τα χείλη – δηλαδή στα πρώτα σημάδια γήρανσης. Τέλος ενδείκνυται για ουλές και ραγάδες στο σώμα.

 

Καλέστε σήμερα κιόλας και ρωτήστε μας για τα εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών!