Οι καλύτερες αισθητικές θεραπείες που πρέπει να λάβετε υπόψιν στα 40 σας!!!

Οι καλύτερες αισθητικές θεραπείες που πρέπει να λάβετε υπόψιν στα 40 σας!!!

Από fractional laser έως χειρουργικές και μη χειρουργικές πράξεις, αναλύουμε τις καλύτερες αισθητικές θεραπείες και πρακτικές που θα δοκιμάσετε στα σαράντα σας.

“Ποιά ηλικία είναι κατάλληλη για να ξεκινήσω βοτουλινική τοξίνη; Έχει έρθει η ώρα να ενσωματώσω τη Ρετινόλη (vitamin A) στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου; Πότε πρέπει να αρχίσω κάτι πιο μόνιμο στη θέση των fillers υαλουρονικού οξέος;

Όταν πρόκειται για ομορφιά και αισθητική, δεν υπάρχει μόνο μια θεραπεία  η οποία ταιριάζει σε όλους. Υπάρχουν όμως δοκιμασμένες θεραπείες και “βασικές αρχές” που θα διατηρήσουν την εμφάνιση σας στα καλύτερα της.!

Περιττό να πούμε ότι τα σαράντα είναι τα νέα τριάντα, και δείχνουν καλύτερα από ποτέ! Σε αυτό βεβαίως βοηθάει και ο αυξανόμενος αριθμός νέων μη χειρουργικών θεραπείων που μπορούν να αντιμετωπίσουν ορατά σημάδια γήρανσης όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες, υπερχρεώσεις, χαλάρωση του δέρματος και αδύναμα μαλλιά. Έτσι οι ασθενείς έχοντας μια προληπτική προσέγγιση στην περιποίηση και συντήρηση του δέρματος τους, μπορούν να καθυστερήσουν (ή και να αποφύγουν) πιο επεμβατικές χειρουργικές πράξεις.

Θεραπείες προσώπου

 

Εγχύσεις νευροτοξίνης:

 Εάν δεν ξεκινήσατε βοτουλινική τοξίνη στη δεκαετία των 30, δεν είναι πολύ αργά! Σύμφωνα με την Στατιστική Έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών 2018, η βοτουλινική τοξίδη  είναι η πιο δημοφιλής αισθητική θεραπεία για τους ανθρώπους που διανύουν την δεκαετία των 40.

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται για να αποτρέψει το σχηματισμό ρυτίδων κατά τη δεκαετία των τριάντα, αλλά συνεχίζει να εξομαλύνει και να απαλύνει τις ρυτίδες και στα 40 εμποδίζοντας την κίνηση των μυών που τις προκαλούν. Μετά την έγχυση χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα για να εμφανιστεί το αποτέλεσμα και επανάληψη κάθε τρεις έως έξι μήνες για καλύτερα αποτελέσματα.

Πληρωτικά υλικά προσώπου (fillers):

Επειδή η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αρχίζουν να παρατηρούν χαλάρωση, μειωμένη ελαστικότητα και χάσιμο του όγκου στο πρόσωπο, το λαιμό και το σώμα. Ιδιαίτερα στις γυναίκες, οι ορμονικές αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση μπορούν να επηρεάσουν περαιτέρω αυτή τη διαδικασία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πληρωτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη του σώματος (αν και συνήθως χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο) για να γεμίσουν και να εξομαλύνουν ανεπιθύμητες γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση.

Όπως και στις εγχύσεις νευροτοξίνης τα αποτελέσματα είναι τόσο γρήγορα όσο και αποτελεσματικά – αλλά απαιτείται συντήρηση κάθε εξάμηνο έως δύο χρόνια, ανάλογα με τον τύπο ή το πληρωτικό υλικό και την υπό θεραπεία περιοχή.

Fractional Laser /  RF:

Τα Fractional Laser / RF, έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν πολλά προβλήματα του δέρματος. Είτε επιλέγετε τραυματικό είτε μη-τραυματικό fractional, η ενέργεια από το λέιζερ στοχεύει στις βλάβες του δέρματος, ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα μια πιο λαμπερή, λεία και πιο σφριγηλή  επιδερμίδα.

Ενώ τα τραυματικά Fractional Laser έχουν την ικανότητα να αφαιρούν τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος για πιο έντονο αποτελέσματα, το μειονέκτημα είναι ο μεγάλος χρόνος αποθεραπείας σε σχέση με τα μη-τραυματικά  Fractional RF. Εάν επιλέξετε το Fractional RF θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε από τρεις έως πέντε συνεδρίες για να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Μάθετε περισσότερα στο AEDITION

Πηγή: https://aedit.com/