Αντιμετώπιση ακμής χωρίς φάρμακα

Αντιμετώπιση ακμής χωρίς φάρμακα

Το laser Vbeam αποτελεί την πιό γρήγορη, άνετη, μη επεμβατική θεραπεία για την ακμή με άμεσο αποτέλεσμα.
Η ακμή επηρεάζει ασθενείς όλων των ηλικιών. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της, η ακμή μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα (ουλές,δυσχρωμίες) άλλα και να επηρεάσει την ψυχολογία και αυτοπεποίθηση του ασθενή. Σύμφωνα με το AAD(American Academy of Dermatology) το 80% των ασθενών με ακμή αναπτύσσουν ουλές ακμής. Έτσι όσο πιο νωρίς θεραπευτεί, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος για τέτοια προβλήματα. Με το λέιζερ Vbeam έφηβοι αλλά και οι ενήλικες με ακμή μπορούν να έχουν εξαιρετική βελτίωση με λίγες μόνο θεραπείες – χωρίς φάρμακα!
Τι είναι το Laser Vbeam;
Τo laser Vbeam είναι ένα παλμικό λέιζερ χρωστικής ουσίας όπου εκπέμπει μια έντονη αλλά ασφαλή δέσμη φωτός στοχεύοντας επιλεκτικά στις βλαβες της ακμής.
Πώς λειτουργεί το Laser Vbeam;
Έχει τετραπλή δράση καθώς:
– Καταστρέφει το προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής μέσω θερμικής βλάβης
– Μειώνει τις φλεγμονώδεις βλάβες, δηλαδή τα σπυράκια.
– Αποχρωματίζει τις μεταφλεγμονώδεις υπερμελαγχρώσεις δηλαδή τα κόκκινα σημάδια.
– Βελτιώνει τις ουλές και τους διεσταλμένους πόρους καθώς αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.
Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;
Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητες σας. Σε ορισμένους ασθενείς μπορεί να εμφανιστεί κάποια ερυθρότητα ή ελαφρό οίδημα στη θεραπευόμενη περιοχή αμέσως μετά τη θεραπεία, κάτι το οποίο συνήθως υποχωρεί μετά από μερικές ώρες.
Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;
Συνιστάται μια σειρά από τέσσερις θεραπείες ανά 3 εβδομάδες.
Ουλές ακμή
Όσον αφορά στις ουλές από ακμή πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι  ο συνδιασμός με fractional radiofrequency. Η διαδικασία είναι απλή και τα αποτελέσματα θεαματικά. Η θεραπεία γίνεται κυρίως το χειμώνα και χρειάζονται λίγες ημέρες αποθεραπείας. Συνήθως χρειάζονται 3-4 συνεδρίες μια φορά τον μήνα.