Φωτογήρανση - Κηλίδες & Ευρυαγγείες

Οι πανάδες, οι κηλίδες και κάθε είδους χρωματική αλλοίωση του φυσικού τόνου της απόχρωσης της επιδερμίδας του πρόσωπο μας ονομάζεται δυσχρωμία και είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό τόσο  γυναικών όσο και αντρών.

Οι δυσχρωμίες ή αλλιώς γεροντικές κηλίδες ενοχλούν διότι θυμίζουν γερασμένα χέρια και πρόσωπο. Πρόκειται για περιοχές του δέρματος όπου η μελανίνη είναι αυξημένη. Δεν πρέπει να συγχέονται με τις πανάδες, και παρά το όνομά τους – γεροντικές κηλίδες (age spots ή κηλίδες ήλιου) – μπορεί ν’ αρχίσουν να εμφανίζονται από νεότερη ηλικία. Οφείλονται σε κληρονομική προδιάθεση, και στην χρόνια -χωρίς προστασία- έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Με την πάροδο του χρόνου συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό, και επιδεινώνονται από τον ήλιο. Οι ηλιακές ή γεροντικές κηλίδες εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στα χέρια, στο μπούστο και στην πλάτη.

Και όμως υπάρχουν τρόποι να απαλλαγούμε από τις αλλοιώσεις της επιδερμίδας μας. Πως πραγματοποιείται η θεραπεία:

Χρησιμοποιούμε εξατομικευμένο πρόγραμμα συνδυαστικής θεραπείας με peeling   αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς θεραπείες ανανέωσης του δέρματος. Στοχεύει στην αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος για να δημιουργηθεί μια νέα επιδερμίδα η οποία θα είναι ποιοτικά καλύτερη από την προηγούμενη. Διορθώνει: λεπτές γραμμές, σημάδια από ακμή, δυσχρωμίες, πανάδες, θαμπάδα στο δέρμα, τους έντονους πόρους στο δέρμα. Επίσης  γίνεται laser, γλυκολυκό οξύ, TCA, μηχανικό peeling, δερμαπόξεση με κρυστάλλους και laser resurfacing.

Πόσο καιρό διαρκεί το αποτέλεσμα:

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και καλό θα ήταν να γίνεται συντήρηση  του πρωτόκολλου των θεραπειών με ειδική λευκαντική κρέμα .

Αν κάνω θεραπεία πόσο καιρό θα μου πάρει να επανέλθω;

Άμεσα! Τέτοιοι τύποι θεραπειών δεν έχουν ιδιαίτερο χρόνο αποθεραπείας και μπορούμε να γυρίσουμε άμεσα στις δραστηριότητες μας ακλουθώντας πάντα φυσικά τις οδηγίες του γιατρού για την αποφυγή της ηλιοφάνειας και την προστασία του δέρματος μας