Υαλουρονικό Οξύ

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών το υαλουρονικό οξύ έχει αποδειχθεί, από χιλιάδες γιατρούς σε όλον τον κόσμο, ως το καταλληλότερο εμφύτευμα για την αποκατάσταση των ρυτίδων.

Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί επί σειρά ετών στο παρελθόν, στο χώρο της βιοϊατρικής, ως εμφυτεύσιμο υλικό και είναι γνωστή η συμβατότητά του με τους ανθρώπινους ιστούς. Ως φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα να της προσδίδει σφρηγιλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα. Με την πάροδο του χρόνου αφομοιώνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μας.

Τί είναι το υαλουρονικό οξύ:

Το υαλουρονικό είναι δομικό συστατικό του κολαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς όπου προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στους ιστούς. Οι πρωτεογλυκάνες που περιέχει έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν τα μόρια του νερού και να δίνουν όγκο και υγρασία στο δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ με την πάροδο του χρόνου αποδομείται και έτσι δημιουργούνται προβλήματα ενυδάτωσης του δέρματος και “σπασίματος” του δέρματος. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας το υαλουρονικό οξύ παρασκευάζεται στα εργαστήρια με τους πλέον ασφαλείς τρόπους είναι προϊόν βιοτεχνολογίας και υποβάλλεται σε τροποποιήσεις για να αυξηθεί η διάρκεια του, ο όγκος που προσδίδει καθώς και ο χρόνος αποδόμησης του. Διατίθεται σε διάφορες πυκνότητες ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα είδη των ρυτίδων.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση:

Των ρινοπαρειακών πτυχών

Των ρυτίδων της γωνίας του στόματος

Τον τονισμό του περιγράμματος και του όγκου των χειλιών

Των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου αλλά και για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου προσδίδοντας όγκο στα σημεία του προσώπου που έχει μειωθεί.

Πόσο διαρκεί μία συνεδρία θεραπείας:

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνηθισμένες δραστηριότητες του αμέσως μετά τη θεραπεία.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μετά τη ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορεί να ακολουθήσουν μερικές αντιδράσεις όπως οίδημα και ερυθρότητα στην περιοχή της εφαρμογής, τα οποία εξαφανίζονται μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες η καλυπτονται με make-up.

Ενέσιμα VOLUMA για όγκο στο πρόσωπο:

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας, το οποίο βοηθά στη συγκράτηση νερού στο δέρμα, κάνοντας το πιο ελαστικό, σφριγηλό και νεανικό. Πρόσφατα έγινε εφικτό να παραχθεί μια μορφή υαλουρονικού οξέος κατάλληλη για την αναπλήρωση του όγκου στο πρόσωπο όπως είναι η περιοχή των ζυγωματικών, της παρειάς και της κάτω γνάθου. Ονομάζεται Voluma και πρόκειται για μια παχύρευστη μορφή υαλουρονικού οξέος, ικανή να αλλάξει πιο δυναμικά τις ελλειμματικές περιοχές σε όγκο του προσώπου. Είναι το ίδιο ασφαλές με όλες τις γνωστές μορφές υαλουρονικού οξέος, ενώ έχει εγκριθεί από τον οργανισμό ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων της Αμερικής.

Πώς λειτουργεί:

Το Voluma έχει το χαρακτηριστικό να αναγνωρίζεται ως φυσικό συστατικό του δέρματος, όπως βέβαια και άλλες μορφές υαλουρονικού οξέος. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι η δυνατότητά του να αλλάζει φυσικά τη δομή των αισθητικών μονάδων του προσώπου μέσα σε λίγα λεπτά. Η διαφορά του υλικού αυτού από τα διάφορα fillers αφορά στο ότι είναι πιο συμπαγές ως μορφή υαλουρονικού και έχει σχεδιαστεί για να αποκαθιστά μεγαλύτερα ελλείμματα ιστού.