Η πολυετής εμπειρία και εξειδίκευση της δερματολόγου καθώς και η καθημερινή εργασία σε Πανεπιστημιακές Κλινικές με πληθώρα περιστατικών και η διαρκής συνεργασία με τα διεθνή κέντρα, εγγυάται την παροχή υψηλού επιπέδου διαγνωστικών μεθόδων και σύγχρονων θεραπευτικών επιλογών στα πιο συχνά αλλά και σπάνια δερματολογικά νοσήματα.

Επιλεκτικά αναφέρονται οι θεραπείες που παρέχονται σε συχνές δερματολογικές παθήσεις.

 

Νευροϊνώματα

Αποτελούν καλοήθεις όγκους των νεύρων με συχνό υπόστρωμα την παρουσία νευροϊνωμάτωσης.

Έρπης

Ο έρπης ζωστήρ εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, αλλά η επίπτωσή του είναι υψηλότερη (5–10 περιπτώσεις ανά 1.000 άτομα) από την έκτη δεκαετία της ζωής και μετά. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι στις Η.Π.Α. εμφανίζονται 1,2 εκατομμύριο περιπτώσεις κάθε έτος.

Συριγγώματα

Είναι μικρές, διαφανείς βλατίδες, 2-3mm στη διάμετρο, διακριτές αλλά σε κοντινή θέση μεταξύ τους, που εμφανίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα βλέφαρα και στα ζυγωματικά.

Λοιμώξεις Δέρματος

Ο Σταφυλόκοκκος ανήκει στο γένος των βακτηρίων που είναι θετικoί κατά Gram κόκκοι. Κάτω απο το μικροσκόπιο το βακτήριο του σταφυλόκοκκου φαίνεται σε ομάδες που μοιάζουν με τσαμπί σταφυλιού που σχηματίζονται όταν οι κόκκοι διαιρούνται τυχαία, εκεί οφείλει και την ονομασία του.

Υπεριδρωσία

Ο ιδρώτας φυσιολογικά ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας για αυτό και αποβάλλεται περισσότερο σε θερμό περιβάλλον.

Ακμή

Πρόκειται για μία χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου αδένα. Εμφανίζεται με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά είναι πλέον και αρκετά συχνή μετά την ηλικία των 30 προσβάλλοντας εξίσου και τα δύο φύλα.

Ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοφλεγμονώδηςασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Προκαλεί συνήθως κοκκινίλες, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα.

Ροδόχρους Νόσος

Η ροδόχρους ακμή είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα του προσώπου και μερικές φορές οίδημα και εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Λεύκη

Η λεύκη είναι ένα κοινό δερματολογικό πρόβλημα, εφόσον προσβάλλει το 1-2% του γενικού πληθυσμού. Εμφανίζεται με αποχρωματισμένες κηλίδες οι οποίες στερούνται μελανίνης, της ουσίας δηλαδή που μας προστατεύει από τις ηλιακές ακτίνες.

Τριχοφυία

Με τον όρο δασυτριχισμό, εννοούμε την ανεπιθύμητη τριχοφυία σε γυναίκες. Οφείλεται συνήθως σε ορμονικά προβλήματα και γι αυτό είναι απαραίτητος ο ενδοκρινολογικός έλεγχος.

Κνίδωση

Πρόκειται για μια αντίδραση του δέρματος με διάφορα αίτια. Διακρίνεται σε οξεία (διάρκειας μικρότερης των 6 εβδομάδων) και χρόνια (διάρκειας μεγαλύτερης των 6 εβδομάδων ).

Μύκητες Νυχιών

Η ονυχομυκητίαση είναι από τα συχνότερα δερματολογικά προβλήματα.

Έκζεμα - Δερματίτιδα

Το έκζεμα και η δερματίτιδα είναι δύο όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια φλεγμονή του δέρματος με κοινά σε γενικές γραμμές χαρακτηριστικά και παρόμοια ιστολογική εικόνα. Συνήθως χρησιμοποιούμε τον όρο έκζεμα όταν δεν γνωρίζουμε την αιτιολογία και την παθοφυσιολογία της δερματίτιδας.

Θηλώματα

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα θηλώματα είναι καλοήθεις βλάβες, όμως περιστασιακά μπορεί να γίνουν δυσπλαστικές ή και κακοήθεις.

Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι μια κοινή φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προκαλεί τη δημιουργία υπόλευκων πλακών σε λιπαρές περιοχές, όπως στο τριχωτό της κεφαλής ή στο εσωτερικό του αυτιού. Μπορεί να εμφανίζεται με ή χωρίς ερυθρότητα δέρματος.

Μυρμηγκιές

Οι κοινές μυρμηγκιές είναι  καλοήθη εξογκώματα του δέρματος.