Με το όρο Δερματοχειρουργική εννοούμε την υποειδικότητα της Δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία ποικίλων δερματικών παθήσεων με σκοπό τόσο τη λειτουργική όσο και αισθητική αποκατάσταση τους. Περιλαμβάνει την αντιμετώπιση δερματικών βλαβών όπως θηλώματα, σπίλοι (ελιές), κύστεις, λιπώματα, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, αιμαγγειώματα αλλά και προκαρκινικών δερματικών βλαβών. Στο ιατρείο μας πραγματοποιείται δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων (ελιών) με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του δερματικού μελανώματος αλλά και λήψη δερματικής βιοψίας. Η βιοψία είναι μία διαδικασία ρουτίνας στην καθημερινή κλινική πράξη και σε αντίθεση με το ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι ασθενείς, δε σχετίζεται πάντα με τον καρκίνο. Η ιστοπαθολογική ανάλυση από τον παθολογοανατόμο κατευθύνει και επιβεβαιώνει τη διάγνωση με σκοπό τη σωστή θεραπεία του δερματικού νοσήματος.

Ακτινικές κερατώσεις

Oι μη μελανοκυτταρικοί καρκίνοι του δέρματος, δηλαδή το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα αποτελούν σήμερα τα πιο κοινά κακοήθη νεοπλάσματα.

Χαρτογράφηση Σπιλών

Η χαρτογράφηση σπίλων είναι μία διαδικασία κατά την οποία καταγράφεται ο αριθμός και η ακριβής θέση των σπίλων σε ολόκληρο το σώμα.

Καρκίνος του Δέρματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος εξασθενεί από την ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος και τροποποιεί το γενετικό τους υλικό.

Σπίλοι

Οι σπίλοι (κοινώς ελιές) είναι καλοήθεις αθροίσεις κυττάρων δερματικής προέλευσης με ποικίλα χαρακτηριστικά.

Μελάνωμα

Το μελάνωμα αποτελεί όχι μόνο τον πλέον κακοήθη δερματικό όγκο αλλά και έναν από τους πλέον κακοήθεις καρκίνους γενικώς.