Βιογραφικό

Συνοπτικά κλινικό-ερευνητικό-συγγραφικο και διδακτικό έργο

Η Ιατρός Παπαδαυίδ διαθέτει 20ετή εμπειρία ως εξειδικευμένη δερματολόγος σε  ανώτερες   νοσοκομειακές και πανεπιστημιακές θέσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Η Ιατρός Παπαδαυίδ εξειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου με ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον στην δερματική ογκολογία (διάγνωση και αφαίρεση των όγκων του δέρματος σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς) όπου οργάνωσε ειδικό ιατρείο δερματικών κακοηθειών, στα δερματικά λεμφώματα και την ακμή.

Στη συνέχεα μετεκπαιδεύτηκε στη Δερματοχειρουργική και laser δερματολογία σε παιδιά και ενήλικες (1995-1996) και εργάστηκε ως Ειδικός Ερευνητής στο Rockefeller University Hospital, Νέα Υόρκη (1997).

Εκτελεί πλήρες αυτοδύναμο κλινικό έργο από το 1998 σε ιδιωτικά  (Ευρωκλινική, Ιασώ) και  κρατικά νοσοκομεία (ως επιμελήτρια Β’ στο Δερματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός)  και στη συνέχεια στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματολογικών και Αφροδισίων Νοσημάτων, του εθνικού και καποδιστριακού πανεπιστήμιου Aθηνων Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ επί 10ετία (2005-σήμερα) με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και αυτόνομη κλινική υπευθυνότητα στους θαλάμους, εφημερίες καθώς και στα εξωτερικά γενικά και ειδικά ιατρεία (Παιδοδερματολογικό και χειρουργικής όγκων δέρματος-δερματικών λεμφωμάτων-ψωρίασης). Η Ιατρός Παπαδαυίδ οργάνωσε τη Μονάδας Φωτοθεραπείας και τα ειδικά ιατρεία Δερματικών Λεμφωμάτων (αιματολογικό-ακτινοθεραπευτικό) με μοναδική δυνατότητα στην Ελλάδα για χρήση ολοσωμιακής ακτινοβόλησης με ηλεκτρόνια καθώς και το ιατρείο Ψωρίασης με έμφαση στις συννοσυρότητες και ενεργή συνεργασία με άλλες Πανεπιστημιακές Κλινικές (όπως η Β’ και η Δ’ Παθολογική, Πνευμονολογική, Καρδιολογική) του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» το οποίο λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς για πολυκεντρικές κλινικές μελέτες.

Το ερευνητικό έργο παρουσιάζει συνοχή, συνέχεια και αυτοδυναμία, έχει δε παραχθεί κυρίως στην Ελλάδα και με μακροχρόνιες σταθερές συνεργασίες με ερευνητικές ομάδες σε κάθε τομέα. Εστιάζεται στους ακόλουθους τομείς:

1. Δερματικά Λεμφώματα-κλινικοεργαστηριακή έρευνα. Μελέτη γενετικών, επιγενετικών διαταραχών και έκφρασης των ογκοκατασταλτικών γονιδίων καθώς και βελτιστοποίησης επιλογής των θεραπευτικών σχημάτων. Έχει δημοσιεύσει πολλές και σημαντικές εργασίες στα λεμφώματα δέρματος σε περιοδικά της ειδικότητας αλλά και σε άλλα σημαντικά περιοδικά που αφορούν την διερεύνηση των γενετικών μηχανισμών και την έκφραση μορίων και σηματοδοτικών μονοπατιών στη παθοφυσιολογία του νοσήματος. Οι εργασίες αφορούν τόσο στη διερεύνηση του παθογενετικού μηχανισμού, όσο και αξιολόγηση των θεραπευτικών ενεργειών που προκύπτουν από τα αποτελέσματα της δικής της έρευνας, π.χ. δείκτες που εντοπίζονται σε ασθενείς που παρακολουθεί στα ειδικά ιατρεία και η συσχέτιση με την ανταπόκριση στη θεραπεία. Διατηρεί διαρκή και εν τω βάθει ενασχόληση καθώς και διεθνείς συνεργασίες.

2. Δερματολογική Ογκολογία- παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί και θεραπεία όγκων του δέρματος. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες με το θέμα αυτό καθώς αφορούσε και το θέμα της διατριβής της. Ενασχόληση με τη θεραπευτική αντιμετώπιση είτε με χειρουργική αφαίρεση είτε με χημική ή ακτινοθεραπευτική καταστροφή των νεοπλασιών του δέρματος.

3. Ψωρίαση και συννοσυρότητες- παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί και θεραπεία. Μελέτη του παθοφυσιολογικού μηχανισμού της ψωρίασης και των συννοσηροτήτων όπως ινσουλινοαντίσταση, ψωριασική αρθρίτιδα, καρδιολογικά συμβάματα, διαταραχές ύπνου και κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα προκύπτουν από προβληματισμούς σε ασθενείς που παρακολουθούνται στο ιατρείο ψωρίασης με αποτέλεσμα να προκύπτουν αποτελέσματα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να προβλέψουν την κατάλληλη επιλογή θεραπείας ανάλογα με τα κλινικοεργαστηριακά χαρακτηριστικά των ασθενών.

4. Μελέτη της ανεύρεσης και συσχέτισης του βιολογικών δεικτών του μεταβολισμού με τη φλεγμονή και τη νεοπλασία, με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση κυρίως της ψωρίασης ως υποδειγματικής νόσου αλλά και του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Έχουν δημοσιευτεί πολλές εργασίες με το θέμα αυτό καθώς και editorials.

5. Πυώδη ιδρωταδενίτιδα, παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί και θεραπευτικές επιλογές.

Συγγραφικό ξενόγλωσσα βιβλία- δημοσιεύσεις σε περιοδικά (link δημοσιεύσεις)

Έχει μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα με πάνω από 100 δημοσιεύσεις  σε ξενόγλωσσα έγκριτα ιατρικά περιοδικά υψηλότατου κύρους.  (βλέπε ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις) link)

Διδακτικό Έργο:

1. Προπτυχιακή Εκπαίδευση- Φοιτητές Ιατρικής
α) Διδακτικά βιβλία: Έχει συγγράψει δύο κεφάλαια για το καινούριο βιβλίο Δερματολογίας φοιτητών Ιατρικής (Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής), το οποίο εκδόθηκε το 2014 καθώς και κεφάλαιο για το βιβλίο της Παθολογίας φοιτητών της Ιατρικής Σχολής (καρκίνοι δέρµατος - 2015).
 
β) Διδασκαλία σε φοιτητές Ιατρικής: Από το 2005 διδάσκει αυτοδυνάμως το µάθηµα της Δερµατολογίας (αυτοάνοσα ποµφογώδη νοσήματα, νοσήματα του συνεκτικού ιστού) σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά στην Α’ Δερµατολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» (3/2005-5/2005) και στη συνέχεια (9/2005 µέχρι σήµερα) στη Β’ Δερµατολογική Κλινική του Νοσοκοµείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».  

γ) Επίσης συμμετέχει σε υποχρεωτικά κατ’ επιλογήν µαθήµατα στο µάθηµα της Δερµατολογίας (θέµατα µμικροβιολογίας, παιδιατρική δερματολογία, ετήσια).

δ) Εκπαιδευτικά σεµινάρια Εργαστηρίου Κρυοθεραπείας, International Skin therapy Meeting (1994) Πρακτικού Εργαστηρίου για τη δερµοαπόξεση µε Laser, International Society for Dermatologic Surgery Annual Meeting (1999) Εκπαιδευτικό πρόγραµµα του Νοσηλευτικό Ιδρύµατος ΙΑΣΩ (1999) Διεθνή και ελληνικά συνέδρια ή σεµινάρια (ΕΔΑΕ, Δερµατολογικό Τµήµα Νοσοκοµείου Ευαγγελισµός, Παιδοδερµατολογική Εταιρεία, Αττικές Ηµέρες, Κολλέγιο Δερµατολογίας).  

2. Μεταπτυχιακά προγράµµατα- διδακτικά βιβλία- επιτροπές εκπαίδευσης
α) Πρόγραµµα διδασκαλίας σε ειδικευόµενους ιατρούς στη Δερµατολογία στο Δερµατολογικό Τµήµα του ΠΓΝΑ «Ευαγγελισµός» (βιβλιογραφική ανασκόπηση, χορήγηση διαλέξεων) (19992005)
β) Πρόγραµµα µεταπτυχιακής εκπαίδευσης των ειδικευοµένων ιατρών στη Δερµατολογία, Νοσοκοµείο «Ανδρέας Συγγρός» µε διαλέξεις.
γ) Υπεύθυνη προγράµµατος διδασκαλίας (βιβλιογραφική ανασκόπηση, χορήγηση διαλέξεων, εκτέλεση του κλινικού έργου -Δερµατολογική κλινική, εξωτερικά ιατρεία, ειδικά ιατρεία - στους ειδικευόµενους ιατρούς στη Δερµατολογία, Νοσοκοµείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».
δ) Μεταπτυχιακό πρόγραµµα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας µε θέµα «Επείγοντα περιστατικά στη Δερµατολογία» (12/2006).
ε) Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα: «Αιµατολογικές Παθήσεις και ελάχιστα παρεµβατική χειρουργική»,
Α’ Παθολογική Κλινική Λαϊκού Νοσοκοµείου µε θέµα «Δερµατικές βλάβες στην Αιµατολογία» (6/2007).
ζ) Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα, Εργαστήριο Παθολογικής Ανατοµίας ΕΚΠΑ, Δερµατικές βλάβες στην Αιµατολογία (11/2014)

3. Διατριβές
Υπεύθυνη και επιβλέπουσα 5 διαδακτορικών διατριβών. Μέλος τριµελούς και επταµελούς σε πάνω από 10 επιτροπές  και έχει συµµετάσχει σε κρίση 5/10. Η υποψηφία επιβλέπει 3 διπλωματικές εργασίες στο πλαίσιο µεταπτυχιακών προγραµµάτων του Εργαστηρίου της Βιοστατιστικής, ΕΚΠΑ.

Οργάνωση σεμιναρίων – εργαστηριακών – εργαστηρίων – στρογγυλής τράπεζας  

• Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο-Εργαστήριο Laser (Διεθνούς Συνεδρίου Δερµατοχειρουργικής 2000), Στρογγυλή τράπεζα για τα Ρετινοειδή (Πανευρωπαϊκό Συνέδριο EADV 2006)
• Στρογγυλή Τράπεζα για τα δερµατικά λεµφώµατα (9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερµατολογίας- Αφροδισιολογίας, 2007 και 2011)
• Στρογγυλή τράπεζα για τα δερµατικά λεµφώµατα (Πανευρωπαικό Συνέδριο EADV Βουκουρέστι 2009, Ευρωπαϊκό Συνέδριο EORTC 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013)  

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ

• Εκπαιδευτικό πρόγραµµα ειδικευοµένων ιατρών στη Δερµατολογία-Αφροδισιολογία, Νοσοκοµείο «Ευαγγελισµός» (1999-2005) και «ΑΤΤΙΚΟΝ» (2005-2015)  
• Εκπαιδευτικό πρόγραµµα φοιτητών, Νοσοκοµείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» (2005-2006).

ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
• Οργανωτική επιτροπή στο Σεµινάριο µε θέµα την Κυκλοσπορίνη, Νοσοκοµείο Ευαγγελισµός, Οκτώβριος 2001. Δώµα Νοσοκοµείου «Ευαγγελισµός», στην οργάνωση των σεμιναρίων της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκλήρυνσης (1998-2002), στην Οργανωτική Επιτροπή του ετήσιου Συνεδρίου «ΑΤΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ» (2005- 2008), Πανελλήνιο Συνέδριο Δερµατολογίας Αφροδισιολογίας 2011.
• EORTC annual meetings for cutaneous lymphomas (2009, 2010, 2011, 2012, 2013).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
• Οργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τα δερµατικά λεµφώµατα της EORTC (2009)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ-ΜΟΝΑΔΑΣ/ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
• Καρκίνων του δέρµατος σε ανοσοκατασταλµένους στο Hammersmith Hospital, Imperial College of Technology, Science and Medicine (1992-1995)
• Οργάνωση χειρουργείου/ Laser του Δερµατολογικού Τµήµατος Νοσοκοµείου Ευαγγελισµός (1999-2005)  
• Ιατρείου Laser/ χειρουργείο και φωτοβιολογικής Μονάδας, Β’ Πανεπιστηµιακή Κλινική Δερµατικών και Αφροδισίων Νόσων, Νοσοκοµείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» (2005- και 2008--σήµερα)
• Ιατρείο ψωρίασης, Β’ Δερµατολογική Κλινική Πανεπιστηµίου Αθηνών, Νοσοκοµείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» (2011-σήµερα) •Ιατρείο λεµφωµάτων της Α’ και Β’ Δερµατολογικής Κλινικής Πανεπιστηµίου Αθηνών (1999- και 2011-σήµερα) µε κύρια επίτευξη τη λειτουργία της πρώτης στην Ελλάδα ολόσωµης θεραπείας µε ηλεκτρόνια στην Ακτινοθεραπευτική Μονάδα.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Αριθμός: 65

Ενδεικτικά αναφέρεται:
Vascular function in psoriasis: similarities with hypertensive disease.
22nd EADV meeting in Instabul

Πρόεδρος συνεδριάσεων (κατόπιν προσωπ.κλήσεως)
Ελληνικές: αριθμός: 15
Διεθνείς: αριθμός: 28
Ενδεικτικά αναφέρονται
2014 EORTC annual cutaneous lymphoma meeting in Paris
2012 EORTC annual cutaneous lymphoma meeting in Vienna
2011 EORTC annual cutaneous lymphoma meeting in Minster

Διαλέξεις και εισηγήσεις (κατόπιν προσκλήσεως)

  1. Ελληνικές αριθμός: 45
  2. Διεθνείς αριθμός: 28
    Ενδεικτικά αναφέρονται:
  3. Activation of phosphatidylinositol-3 kinase (PI3K)/Serine/ Threonine protein kinase (AKT) pathway in mycosis fungoides. 2nd World Congress in Cutaneous Lymphomas, Berlin 2013
  4. Non Ablative resurfacing. 9th World Congress of Cosmetic Dermatology, Athens 2011
  5. Micro RNAs in tumour mycosis fungoides, EORTC, Paris 2014